2011. április 14., csütörtök

Továbbadni a jó hírt - Tavaszi konferencia Hidalmáson

A Zilahi Egyházmegye Presbiteri Szövetsége április 9-én tartotta tavaszi konferenciáját a Hidalmási ifjúsági központban.

Igét hirdetett Bogdán Zsolt esperes a Zsolt 13 alapján. Vincze János, egyházmegyei PSZ-elnök köszöntötte a gyülekezetek presbitereit, valamint a Nagybányáról és Kalotaszegről érkezett vendégeket. Röviden beszámolt a szövetség 2010-es munkájáról.
Ezt követően a résztvevők meghallgatták, Lugosi Dániel kusalyi lelkipásztort, aki a Rom10,13-17-al köszöntötte az egybegyűlteket, majd A Presbiter bibliája címen tartott előadást. A vén nem jelent életkort annál inkább jelent tapasztalatot – hangsúlyozta az előadó. Azért vannak a vének, hogy az ige megmaradjon a gyülekezetnek az egyháznak. Vigyázni kell az örömhír olvasásra, mert annak is vannak szabályai, amit jó betartani. A református egyház alapja a jó hír, amit tovább kell adni.
A második előadást Balázs Zoltán szilágyerkedi lelkipásztor tartotta. Az ApCsel 20,28-al („Viseljetek gondot a nyájra”) vezette fel előadását, - A presbiter gyülekezete - melyet a tíz parancsolat alapján tartott, sokszor negatív példákat hozva fel, hogy a presbitereket ráébressze, milyen nagy felelősséggel bízta meg őket az Úr, amikor elhívást kaptak erre a szolgálatra.
A Presbiteri Szövetség konferenciáján a Zilahi Egyházmegye esperesi hivatala iratmissziós könyvstanddal volt jelen. Szolgálatukkal és az általuk forgalmazott könyvekkel szeretnék híveink hitét erősíteni, hogy minél közelebb kerüljenek az Úr Jézus Krisztushoz.
Az együttlétet szeretetvendégséggel zárult.
László Kálmán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése